Държава: САЩ
Жанр:  Анимация , Детски , Семеен , Фентъзи
Времетраене: 112 минути

премиера в България: 29.03.2019 г.

Режисьор:   Тим Бъртън
С участието на:
Колин Фарел, Дани ДеВито, Майкъл Кийтън, Ева Грийн, Камил Лемешевский, Алън Аркин, Финли Хобинс, Нико Паркър
Сценарий: Ерън Кругър
Продуцент: Катърли Фрауенфелдър, Дерек Фрий, Ерън Кругър, Джъстин Спрингър

синопсис:
   
   На територията на цирка, превърнал се в своеобразен дом и крепостна стена за всички артисти в него, се ражда малко слонче. Огромните му уши обаче влизат в разрез с цирковото изкуство или поне с това, което собственикът на цирка Макс Медичи (Дани ДеВито) си представя, че е необходимо за едно изящно и ненадминато по своя мащаб представление. Той се колебае за присъствието на Дъмбо в спокойно устроения цирков свят, но има смелостта да повярва в красотата на различното! Макс"вербува" Холт да се грижи за новородено слонче, чиито огромни уши го правят за посмешище във вече замиращия цирк.
    Когато обаче децата на Холт - Паркър и Хобинс разбират, че Дъмбо може да лети, убедителният предприемач В. А. Вандевър (Майкъл Кийтън) и акробатка на име Колет Марчънт (Ева Грийн) се захващат със задачата да превърнат странното дебелокожо създание в истинска звезда. След като поемат грижата за новороденото слонче с големи уши, те разбират, че това не е обикновено създание, а едно невиждано чудо, което ще възроди магията на цирка. Останал без майка си, Дъмбо е напълно зависещ от семейство Фариър, които се превръщат в негови покровители, помагайки му да повярва в себе си повече отвсякога. Възхитителната му дарба не остава дълго в тайна и Вандевър се заема със задачата да превърне Дъмбо в истинска циркова звезда в тандем с акробатката.
    Дълбоко пазените тайни на цирка започват да изплуват на повърхността и да превръщат амбициозните планове за бляскаво възраждане на древното изкуство в сложно препятствие по пътя към опазване на истинските ценности.

 
  
 
 
 дублиран на български                
Designed by Manol Varshev. Copyright to Eurosystem Ltd. ©