Държава: САЩ
Жанр:  Трилър , Хорър
Времетраене:     169 минути

премиера в България: 06.09.2019 г.

Режисьор: Андрес Мушети
В ролите:  Бил Скарсгард, Джесика Частейн, Джеймс Макавой, Бил Хейдър, Айзея Мустафа, Джейдън Либърхър, Фин Улфхард, София Лилис, Хавиер Ботет, Джеймс Рансън, Джей Райън, Анди Бийн, Гзавие Долан

Сценарий: Гари Доберман
Продуцент: Сет Греъм-Смит, Дейвид Каценбърг, Барбара Мушети, Рой Лий, Дан Лин

синопсис:
     Продължение на филма "То" (2017 г.).
     Градчето Дери, щата Мейн е образец за спокоен живот. Освен, ако Пениуайз не се намеси... Минали са 27 години, откакто “Клуба на загубеняците“ победи ТО. Те са пораснали и всеки е поел по своя път, но след толкова време, спокоен живот и забравени спомени, миналото се повтаря. Когато случайни жители на идиличния град започват отново да изчезват безследно, единствения член на клуба, който е останал в Дери, събира групата за една последна мисия, с която порасналите „загубеняци“ да изпълнят клетвата, дадена като деца. Те трябва да преборят най-дълбоките, най-големите си страхове, за да се изправят срещу смъртоносната заплаха и унищожат Пениуайз веднъж завинаги.
     Втората част е със същите персонажи, но 30 години по-късно, когато те си спомнят за ужаса, който са преживели в детството си. Вече порасналите деца се завръщат в родния си град, за да се изправят отново срещу злокобния клоун Пениуайз (Бил Скарсгард). Докато литературният източник на Стивън Кинг се движи между млади и възрастни образи, "New Line" структурира своята адаптация по такъв начин, че сюжетът първо се фокусира върху децата и е поставен в миналото, а продължението по втората половина на книгата се развива в настоящето и е наситено с флашбакове (реминисценции), с които ще видим отново същите деца.
    Джесика Частейн играе вече порасналата Бевърли Марш (София Лилис повтаря ролята си на младата Бевърли от първия филм), Фин Улфхард отново е младият Ричи. Джеймс Макавой е порасналият Бил Денброу (Джейдън Либърхър като млад), станал писател, Бил Хейдър се превъплъщава в диджея Ричи Тoзиър. Порасналият Еди Каспбрак се играе от Джеймс Рансън.

 
  
 
 
   
Designed by Manol Varshev. Copyright to Eurosystem Ltd. ©